Het Team

Kevin Karper

Introductie

Als fanatiek sporter wil ik anderen de mogelijkheid bieden om doelen te halen die voor hen belangrijk zijn. Of dit cosmetische doelen zijn zoals afvallen of wereldkampioen worden, ik wil diegene ondersteunen bij de krachttraining! Dit om zo alles eruit te halen wat er in zit om de doelen te behalen.

Opleiding en cursussen

Na het afronden van mijn middelbare school ben ik in 2010 begonnen op het CIOS waarbij ik als hoofdkeuze vak heb gekozen voor Sport Gezondheid en Vrijetijdsmanagement. Waarbij de focus lag op het begeleiden van mensen in de krachtraining, hier heb ik ook de aantekeningen fitness A en personal coach behaald. Na het CIOS heb ik ervoor gekozen om verder te gaan met studeren aangezien ik onderscheidend wil zijn ten opzichte van andere personal trainers en zo mijn kennis te vergroten om jou als klant kwalitatief beter te kunnen begeleiden. In 2014 ben ik begonnen aan de HBO opleiding Sport en bewegingseducatie afstudeerrichting wellness¬† aan Fontys sporthogeschool te Eindhoven. Deze opleiding staat nu bekend onder de naam Sportkunde. In het derde leerjaar heb ik de minor Sport Performance gekozen om mijn kennis gericht op motorisch leren en ontwikkelen van trainingsprogramma’s gericht op sport specifieke situaties te vergroten. Waarbij o.a. het maken van bewegingsanalyses, krachtraining (praktijk/theorie) en motorisch leren aan bod kwam.

Opleidingen:

  • Cios SGV
  • Fitness A (klein keuze vak)
  • Personal Coach (klein keuze vak)
  • HBO Sportkunde
  • Sport Performance (minor)
  • ASCA S&C coach level 2

Ervaringen en  achtergrond

Door de jaren heen heb ik de mogelijkheid gekregen om bij verschillende sportteams werkervaring op te doen met de begeleiding van de krachttraining en sport specifieke trainingen. Ik heb o.a. samengewerkt met de volgende teams en bonden; Honkbal nationale teams (U15, U18, U23 en Nationaal team), Nederlands cricket team (dames, T20), CTO (dames voetbal en basketbal). Naast de trainingen die ik heb gegeven heb ik de unieke kans gehad om bij een 10 daagse stage mee te lopen tijdens de Instructional leauge van de Toronto Blue Jays in Florida waarbij ik inzichten heb gekregen hoe er binnen het hoogste honkbal niveau ter wereld wordt omgegaan met verschillende factoren die nodig zijn om het beste uit het individu te halen en zo te kunnen sporten op top niveau. Deze ervaringen hebben veel bijdragen geleverd aan mijn ontwikkeling als krachttrainer en mij gevormd tot de trainer die ik op dit moment ben om sporters optimaal te begeleiden  hun doelen te behalen.