Dit is de start van een serie blogberichten over mobiliteitstraining. Per bericht komen er een aantal nuttige tips en oefeningen aan bod die je helpen om je mobiliteit te verbeteren en daarmee jou verder te helpen tijdens de krachttraining.

Vaak wordt er binnen de fitness branche voornamelijk aandacht gegeven aan krachttraining. Een belangrijk punt welke vaak ten onrechte vergeten wordt, is de mobiliteitstraining.

Mobiliteitstraining is een van de belangrijkste disciplines om te trainen naast de gebruikelijke kracht- en conditie training. Zo kun je bijvoorbeeld door het doen van mobiliteitstraining op de lange termijn je meer gewicht squatten. Dit komt doordat je techniek zal verbeteren op het moment dat je mobiliteit verbetert.

Bij mobiliteitstraining leer je oefeningen die de heupmobiliteit verbeteren. Een goede heupmobiliteit betekent dat je bij het squatten in staat bent om in één rechte lijn naar beneden te bewegen. Hierdoor blijft je lichaamszwaartepunt centraal en ben je in staat om meer gewicht te dragen.

In de volgende post zal ik meer vertellen over enkele oefeningen die je helpen om je heupmobiliteit te verbeteren.